Choď na obsah Choď na menu

Anfield Delight: Liverpool triomfeert over Fulham in halve finale Carabao Cup

Liverpool behaalde een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Fulham in de heenwedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup op een koud Anfield, waarbij Curtis Jones en Cody Gakpo slechts drie minuten na elkaar cruciale doelpunten scoorden. Ondanks een vroege tegenslag toonde Liverpool veerkracht en vocht het van achteren nadat Willian in de 19e minuut scoorde voor Fulham. Zelfs ondanks defensieve uitdagingen werd de veerkracht van Liverpool weerspiegeld door de niet aflatende steun van de fans, wat duidelijk te zien was aan de talloze voetbalshirts op de tribunes. Virgil van Dijk's verkeerde controle over een kopbal in het strafschopgebied stelde Anders Pereira in staat de Braziliaan op te zetten, die de bal vanaf de rand van het zesmetergebied tussen de benen van doelman Caoimhin Kelleher schoof.

Geconfronteerd met defensieve uitdagingen zag Liverpool Conor Bradley invallen voor de geblesseerde Trent Alexander-Arnold, terwijl Joe Gomez de rol van linksback op zich nam bij afwezigheid van Kostas Tsimikas en Andy Robertson. Beide spelers lieten lovenswaardige prestaties zien en droegen bij aan de solide defensieve inspanningen van Liverpool. In de 68e minuut nam Curtis Jones een schot dat, via een toevallige afbuiging via de rug van Tosin Adarabioyo, zijn weg naar het net vond, waardoor de score gelijk werd.

Het keerpunt kwam in de 71e minuut toen invaller Cody Gakpo de voorzet van Darwin Nunez bij de eerste paal binnentikte, waardoor Liverpool op voorsprong kwam. Van de tribune tot het veld vierde de zee van Liverpool shirts de snelle doelpunten die het tij keerden in de halve finale van de Carabao Cup. Nunez, die met veel energie aan de wedstrijd begon, speelde een sleutelrol bij het nieuw leven inblazen van de aanval van Liverpool. Ondanks dat hij een paar schoten miste, waren de inspanningen van Nunez essentieel en speelde hij een cruciale rol bij het tot stand brengen van Gakpo's beslissende doelpunt. De steekpass van Diogo Jota naar Nunez bracht het spel op gang, en Gakpo eindigde vakkundig binnen de eerste paal voordat Fulhams doelman, Bernd Leno, kon reageren.