Choď na obsah Choď na menu

Robert Lewandowski vestigt een record in zijn eerste Barcelona Champions League-wedstrijd

Robert Lewandowski warmde zich op voor de ontmoeting van volgende week met de voormalige club Bayern München door een prachtige hattrick te scoren in Barcelona's verpletterende Champions League-overwinning op Viktoria Plzen. Viktoria Plzen bood weinig weerstand en Barcelona weet dat Bayern volgende dinsdag een veel zwaardere test zal afleggen, maar met hun voormalige spits uit München die vanaf het front leidt, zijn ze voor niemand meer bang. In veel verschillende voetbalshirts heeft de Poolse international inmiddels 89 goals opgetekend in de competitie. Alleen Cristiano Ronaldo (140) en Lionel Messi (125) slaagden erin meer. Lewandowski is de eerste speler in de geschiedenis van de Champions League die hattricks maakt bij drie verschillende clubs.

Lewandowski scoorde een seconde na 34 minuten, zijn zesde Barcelona-doelpunt sinds een zomertransfer van Bayern München. Daarna scoorde hij een gemakkelijke kopbal in zijn Barcelona shirts met nummer 9 aan de verre paal dankzij een assist van Dembélé om de voorsprong van twee doelpunten te herstellen. Lewandowski voltooide zijn hattrick in de 67e minuut na een assist van voormalig Manchester City-aanvaller Ferran Torres, die de vijfde toevoegde. Het was winnen, winnen, winnen voor Xavi met vreemde spelers in de hoofdrol en die korte minuten die hun rol speelden. Invaller Ferran Torres maakte Barça's vijfde doelpunt in een voetbalshirts in Camp Nou, na een pass van Ousmane Dembele.

Volgende voor Barcelona en Lewandowski in de Champions League is een reis naar de voormalige club Bayern München op dinsdag. In de andere wedstrijd in Groep C won Bayern München met 2-0 van Inter Milan door een vroege aanval van Leroy Sané en een eigen doelpunt in de tweede helft van verdediger Danilo D'Ambrosio. En Lewandowski is echt een unieke doelpuntenmaker. Hij schittert nog steeds op het veld in een Barcelona shirts. Wat een speler. Wat een team. Nu beide nieuwe aanwinsten in Lewandowski en Kessie geen enkel teken van zich laten meeslepen na een nacht om nooit te vergeten voor het paar, heeft Barcelona deze zomer misschien goud bereikt met hun aankomsten.