Choď na obsah Choď na menu

Spanje kampt met een schokkende exit uit het WK tegen Marokko

Op een sombere, leeglopende nacht voor Spanje, een nacht waarin de winnaars van 2010 er niet in slaagden de kwartfinales van een derde opeenvolgende Wereldbeker te bereiken, was dat de statistiek die het allemaal het beste samenvatte. Ze kunnen alleen het Spanje shirt wk voetbal 2022 inpakken en naar huis gaan. La Roja miste alle drie hun strafschoppen in de shoot-out toen de Noord-Afrikanen voor het eerst de kwartfinales bereikten. Het constante, percussieve gebrul leek dinsdag niet zozeer afkomstig te zijn van de tienduizenden Marokkaanse fans in het Education City Stadium, maar van het beton en staal zelf. Maar uiteindelijk riepen de Marokkanen in wk voetbal 2022 shirts allemaal om een overwinning.

Een campagne in Qatar die zo goed begon na het verslaan van Costa Rica, verloor La Furia Roja geleidelijk aan momentum omdat oude problemen hen bleven achtervolgen. Spanje hoopte het WK van 2022 te winnen, maar ze zijn in hetzelfde stadium gestopt als in 2018 en op dezelfde manier, en verloren na strafschoppen. Het verschil is dat ze niet hetzelfde Spanje shirt wk voetbal 2022 dragen. Achraf Hakimi schoot de bal rustig door het midden langs een duikende Unai Simón voor de beslissende penalty. De wedstrijd ging naar strafschoppen nadat de twee partijen volgens de regels 0-0 gelijk hadden en geen doelpunt scoorden in de verlenging. Drie genomen; drie gemist. Marokko, dat overal uitstekend was, verdiende hun overwinning. Ook Spanje kreeg wat het verdiende.

Het was een bekend verhaal voor Spanje, dat het balbezit domineerde maar slechts één keer scoorde in de eerste helft, het laagste aantal schoten in een WK-wedstrijd sinds 1966. Het bleek dat Spanje, zelfs na een doelpuntloos gelijkspel van 120 minuten, niet kon scoren in wk voetbal 2022 shirts. De doorslaggevende factor was een klein schot van Achraf Hakimi dat in het midden van het net zeilde toen doelman Unai Simón vruchteloos dook. De Spaanse pers begrijpt heel goed wat, zoals Marca het uitdrukte, dit "Spanje van de verschrikkingen" vooruitgang betekent. Spanje is nu uit het WK en er zullen vragen worden gesteld aan Luis Enrique, vooral omdat La Roja in hetzelfde stadium is uitgeschakeld als de vorige time-out.