Choď na obsah Choď na menu

De golf van Liverpool in de tweede helft vernietigt de verstoorde hoop van Leicester

Liverpool verzekerde zich woensdag van een plek in de volgende ronde van de Carabao Cup door een opmerkelijke 3-1 overwinning op Leicester City op Anfield. The Reds zorgden voor een opmerkelijke comeback in de tweede helft en maakten hun aanvankelijke achterstand ongedaan. De fans op Anfield droegen trots hun voetbalshirts en toonden hun onwankelbare steun voor hun team.

Dominik Szoboszlai, die opnieuw blijk gaf van zijn genialiteit, speelde een cruciale rol in de heropleving van Liverpool. Hij stond nog maar vijf minuten op het veld toen hij een verbluffende treffer afleverde die via de onderkant van de lat van Jakub Stolarczyk afketste voordat hij het net vond. Het was een passende afsluiting van de dominante thuisprestatie van Liverpool.

De tactische beslissingen van Jürgen Klopp werden aanvankelijk in twijfel getrokken toen Leicester-speler Kasey McAteer een indrukwekkende kalmte toonde en al na drie minuten in de wedstrijd een doelpunt scoorde, waardoor de kampioensleiders de voorsprong kregen die ze in de rust voortzetten. Dit was de vijfde keer in acht wedstrijden dat Liverpool met 1-0 achter stond, de tweede keer op Anfield zelf. De menigte op Anfield was een zee van rood terwijl de fans trots hun Liverpool shirts droegen.

Het vroege doelpunt van Leicester zou echter hun enige schot op doel blijken te zijn, want Liverpool kwam tot een rally met maar liefst 29 doelpogingen, waarvan er 10 op doel waren. Cody Gakpo, Dominik Szoboszlai en Diogo Jota droegen bij aan de cruciale doelpunten die de overwinning van Liverpool veiligstelden. Dit was met name de vierde opeenvolgende 3-1 overwinning voor Liverpool en de zesde keer dit seizoen waarin drie doelpunten werden gescoord in één wedstrijd. Zelfs bij een achterstand tijdens de rust leek de uitkomst zelden onzeker.

De aanpassing van Nunez aan het Engelse spel bleef veelbelovend, met aanzienlijke bijdragen dit seizoen. Szoboszlai daarentegen heeft sinds zijn debuut tegen Chelsea consequent zijn klasse getoond.