Choď na obsah Choď na menu

Portugal 0-0 Ierland: Cristiano Ronaldo maakte bijna nog een doelpunt

Portugal is donderdag dichter bij de automatische WK-kwalificatie gekomen, ondanks een slecht 0-0 gelijkspel met Ierland. De nul-all gelijkspel betekent dat de Boys in Green nu vijf wedstrijden ongeslagen zijn gebleven. Twee late goals van Cristiano Ronaldo in de WK-kwalificatiewedstrijd van september ontzegden Ierland de overwinning aan de kust van de Algarve. De 36-jarige legende werd gespot toen hij een aanbod voor het ruilen van een voetbalshirts van de Ierse doelman Gavin Bazunu afwees om het cadeau te doen aan een jong meisje.

Ronaldo heeft niet zijn beste tijd bij Manchester United. Hij bleef gefrustreerd achter door de recente nederlagen aan de top. Hij voelde zich overstuur in een Manchester United shirts. Hij en Portugal moesten de laatste tien minuten van de WK-kwalificatiewedstrijd echter met tien man spelen omdat Pepe van het veld werd gestuurd vanwege een overtreding op Callum Robinson. Ondertussen voegde Ronaldo in de 67e minuut bijna doelpunt nummer 116 toe met de beste kans van de wedstrijd.

Trouwens, Ronaldo maakte de dag van een jonge fan toen een schoolmeisje een knuffel kreeg van haar held, ze kwam weg met het voetbalshirts van zijn rug. Het was de tweede keer dat Ronaldo de afgelopen weken werd benaderd door een pitch-invader in de hoop zijn matchworn Manchester United shirts te krijgen. Ronaldo en Portugal spelen zondag in Lissabon (19.45 uur) tegen Servië in hun laatste interland tot de pauze van maart volgend jaar.