Choď na obsah Choď na menu

Sadio Mané en zijn Senegal-team winnen voor het eerst de Africa Cup of Nations

Sadio Mané scoorde de winnende treffer – nadat hij er één in de eerste minuten van de wedstrijd had gemist – terwijl Senegal hun eerste Africa Cup of Nations-titel opeiste met een 4-2 penalty shoot-out overwinning op zevenvoudig winnaar Egypte. Het is geweldig om deze speler te zien slagen op een ander voetbalshirts. De wedstrijd bleef doelpuntloos na 120 minuten spelen voordat Mane de winnende stip scoorde, waarbij Liverpool-teamgenoot Mohamed Salah geen penalty nam. Een intense wedstrijd ging helemaal naar penalty's waar Chelsea's Edouard Mendy de poging van invaller Mohanad Lasheen afhield.

Fans waren er snel bij om hun vreugde te delen en de natie heeft zelfs een feestdag uitgeroepen om de overwinning te vieren. Ze verzamelden zich op straat in hun voetbalshirts. Mané nam de Africa Cup of Nations-trofee mee naar bed terwijl Edouard Mendy en de rest van zijn Senegal-teamgenoten door hun hotelgangen dansten. Sinds hij in de zomer van 2016 bij de Reds van Southampton kwam, heeft Mané de Premier League en de Champions League gewonnen en 107 doelpunten gemaakt in een Liverpool shirts voor de club.

Salah was aan het einde in tranen, nadat hij ook de finale van 2017 van Kameroen had verloren en zijn Liverpool-teamgenoot Mane deze keer zijn lot zag bezegelen. Hoe dan ook, beide spelers zijn op het toppunt van hun kunnen, hebben talloze onderscheidingen gewonnen en worden aanbeden door fans in Liverpool shirts over de hele wereld. Mane vertelde verslaggevers dat de overwinning niet alleen de belangrijkste trofee van zijn leven was, maar ook de belangrijkste dag van zijn leven.