Choď na obsah Choď na menu

De spannende overwinning van Athletic Bilbao slaat Barcelona uit de Copa del Rey

In een spannende kwartfinale van de Copa del Rey behaalde Athletic Bilbao thuis een verbluffende 4-2 overwinning op Barcelona, waardoor laatstgenoemde uit de competitie werd geslagen. De wedstrijd, gekenmerkt door adembenemende momenten, zag de broers Inaki en Nico Williams in de verlenging een beslissende bijdrage leveren. Het vertrek van Barcelona uit de Copa del Rey draagt alleen maar bij aan de betekenis van de overwinning van Athletic Bilbao, waardoor fans trots hun voetbalshirts dragen als symbool van het succes van hun team. De vroege voorsprong kwam voor Bilbao binnen 36 seconden, waarbij Gorka Guruzeta profiteerde van chaotisch verdedigen om vanaf negen meter het net te vinden. Robert Lewandowski maakte in de 26e minuut gelijk voor Barcelona en liet de bal in het net afketsen na een aanvalspoging van Yuri Berchiche.

Lamine Yamal toonde briljantheid voor Bilbao, brak langs drie verdedigers en scoorde een opmerkelijke treffer net binnen de tweede paal om de leiding te herwinnen. Echter, een kopbal van Oihan Sancet vroeg in de tweede helft bracht de stand op 2-2. Bilbao nam vervolgens de controle over de wedstrijd over en veroorzaakte wanorde in de defensieve inspanningen van Barcelona. Nico Williams kwam dicht bij een gedeeltelijke 3-2-voorsprong en miste bij zijn finish ternauwernood de lat. Door een verrassende zet verving Joao Félix Lewandowski, omdat Barcelona meer aanvalsdiepte zocht.

De wedstrijd ging naar verlenging na een gemiste kans van Yamal in de 85e minuut. Terwijl de spanning steeg, hielden fans in Barcelona trainingspakken hun adem in toen Yamal een gouden kans miste, in de hoop op een late ommekeer die nooit zou plaatsvinden. De overwinning van Athletic Bilbao leverde hen een plek op in de halve finales van de Copa del Rey naast Real Sociedad, Mallorca, en de winnaar van de wedstrijd tussen Atletico Madrid en Sevilla. Het verlies draagt bij aan de uitdagingen waarmee Barcelona-manager Xavi Hernandez te maken krijgt in een seizoen dat gekenmerkt wordt door moeilijkheden. Momenteel staat Barcelona derde in het LaLiga-klassement met 44 punten, met acht punten achterstand op leider Girona en zeven punten op nummer twee Real Madrid.