Choď na obsah Choď na menu

De terugkeer van De Bruyne leidt tot titelclaim bij Manchester City

Manchester City behaalde een cruciale 3-2 overwinning tegen Newcastle en verkleinde de achterstand tot slechts twee punten op koploper Liverpool. De overwinning betekende een belangrijke ommekeer voor City, gezien het feit dat ze vijf punten achterstand hadden aan de top toen ze vertrokken naar het WK voor clubs. Fans van Manchester City, opgetogen over de comeback van het team, droegen trots hun voetbalshirts na de spannende 3-2 overwinning tegen Newcastle. Kevin De Bruyne, die zijn rentree in de Premier League maakte, speelde een cruciale rol in de comeback. Hij kwam van de bank om de gelijkmaker te scoren en een assist in blessuretijd te leveren voor het beslissende doelpunt.

De Bruyne's impact was onmiddellijk en liet zien wat Manchester City tijdens zijn afwezigheid had gemist. In minder dan vijf minuten nadat hij aan de wedstrijd was begonnen, scoorde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen, waarmee hij de score gelijk maakte voor City. Zijn heropleving bracht niet alleen Manchester City naar een hoger niveau, maar veroorzaakte ook opwinding onder de supporters, wat leidde tot een sterke stijging van de vraag naar De Bruyne trainingspakken. De Belgische spelmaker toonde vervolgens in extra tijd zijn spelvaardigheid en zorgde ervoor dat Oscar Bobb de overleden winnaar werd. In de wedstrijd was Newcastle op een 2-1 voorsprong gekomen door doelpunten van Alexander Isak en Anthony Gordon na een prima opener van Bernardo Silva.

Ondanks de dominantie van City en talloze kansen toonde Newcastle, schijnbaar op rook, veerkracht en draaide het duel laat in de eerste helft om. Terwijl City aandrong op een winnaar, vond De Bruyne's perfect afgewogen bal in het strafschopgebied invaller Oscar Bobb, die de cruciale overwinning veiligstelde.

De terugkeer van De Bruyne na het missen van de voorgaande 18 EPL-wedstrijden vanwege een hamstringblessure was een positieve ontwikkeling voor City. Hoewel hij vijf maanden buitenspel stond en een operatie nodig had, demonstreerde zijn twintig minuten durende cameo zijn belangrijke rol in de titelverdediging van City. De overwinning tegen Newcastle benadrukte de vastberadenheid van City en demonstreerde het vermogen van De Bruyne om een aanzienlijke impact te hebben op het fortuin van het team.