Choď na obsah Choď na menu

Verjaardagsfeest van Kylian Mbappé: twee doelpunten stuwen PSG naar overwinning op Metz

Paris Saint-Germain (PSG) behaalde een 3-1 overwinning op Metz toen Kylian Mbappé zijn 25e verjaardag in stijl vierde en twee cruciale doelpunten scoorde. Door de overwinning heeft PSG een comfortabele voorsprong van vijf punten in de Franse competitie terwijl ze de winterstop ingaan. Na een uitdagend 1-1 gelijkspel tegen Lille dit weekend stond PSG tegenover een vastberaden Metz-ploeg en had het moeilijk in de eerste helft.

De doorbraak kwam al vroeg in de tweede helft toen Vitinha, voortbouwend op een voorzet van Lee Kang-in, de score opende voor de Franse kampioen. Metz reageerde echter snel toen Matthieu Udol hen hoop gaf. De schijnwerpers verschoven vervolgens naar Mbappé, die zijn genialiteit demonstreerde met een verbluffende treffer vanaf twintig meter in de bovenhoek, waardoor de stand 2-0 werd. De opener van Vitinha zorgde ervoor dat de fans reikhalzend uitkeken naar meer, en de verjaardagsstakingen van Mbappé zorgden voor golven van opwinding door de zee van PSG shirts in het stadion. Dit was Mbappé's 18e competitiedoelpunt van het seizoen, waarmee zijn voorsprong in de doelpuntenlijsten werd vergroot.

De uitmuntende prestatie van Mbappé op zijn verjaardag deed me denken aan dat moment, aangezien hij zes jaar geleden eerder op zijn verjaardag had gescoord in een 3-1 overwinning op Caen op 19-jarige leeftijd. Mbappé, de maestro in zijn iconische voetbalshirts, liet zien waarom hij een cruciale kracht toen zijn doelpunten een comfortabele voorsprong verzekerden op weg naar de winterstop. De Franse aanvaller is productief geweest voor PSG sinds hij in 2017 overkwam van Monaco en behaalde een clubrecord van 233 doelpunten in 282 optredens.

Er dreigt echter onzekerheid over de toekomst van Mbappé, aangezien zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. De sterspeler moet nog aangeven of hij een verlenging bij PSG zal tekenen of mogelijk een spraakmakende stap zal maken, waarbij het gerucht gaat dat Real Madrid al jarenlang een aanbidder is. Ondanks de contractsituatie blijft Mbappé's opmerkelijke doelpuntenvermogen een cruciale troef voor PSG, waardoor fans benieuwd zijn naar wat de toekomst in petto heeft voor de productieve aanvaller.