Choď na obsah Choď na menu

Het tij keren: de comeback van Manchester United over Aston Villa

Rasmus Højlund doorbrak op een cruciaal moment de droogte van veertien wedstrijden in de Premier League en zorgde voor een spannende 3-2 overwinning voor Erik ten Hag's Manchester United op Unai Emery's in vorm zijnde Aston Villa. De linksbenige volley van Højlund vond het net in de 82e minuut, stuiterde op de rechterpaal van Emiliano Martínez en markeerde het eerste Premier League-doelpunt van de jonge aanvaller sinds hij deze zomer overkwam van Atalanta.

Ondanks de vroege controle van Aston Villa met doelpunten van John McGinn en Leander Dendoncker in de eerste helft, werd United geconfronteerd met een uitdagende situatie, waarbij het tijdens de rust op achterstand stond en boegeroep kreeg van fans. Er volgde echter een spectaculaire ommekeer, aangevoerd door de brace van de 19-jarige Alejandro Garnacho en het beslissende doelpunt van Højlund, wat United de eerste overwinning in vijf wedstrijden opleverde. De opgetogenheid over het doelpunt van Højlund klonk door op de tribunes, waar fans trots hun Manchester United shirts droegen om de opwindende comeback van het team te vieren.

De timing van de doorbraak van Højlund was veelzeggend en viel samen met de recente verwerving door Sir Jim Ratcliffe van een belang van 25% in United, waardoor zijn INEOS-bedrijf controle kreeg over de voetbalactiviteiten. Sir Dave Brailsford, de sportgoeroe van INEOS, woonde de wedstrijd bij en was getuige van de veerkracht van de spelers en hun toewijding aan Ten Hag, een potentiële geruststelling voor de werkzekerheid van de manager. Terwijl INEOS van Sir Jim Ratcliffe de voetbalactiviteiten overneemt, resoneert de betekenis van het doelpunt van Højlund ook buiten het veld en beïnvloedt het de verhalen op en naast de voetbalshirts.

Als sportdirecteur bij INEOS en nieuw bestuurslid zal Brailsford een rol spelen in de voortdurende transformatie van de fortuinen van United. De historische overwinning stuwde Manchester United naar de zesde plaats in de Premier League, terwijl Aston Villa, ondanks de tegenslag, hun derde positie handhaaft en een kans mist om op gelijke hoogte te komen met koploper Liverpool. De levendige viering bij het laatste fluitsignaal toonde de betekenis van deze comeback en de hernieuwde hoop op het bestuur van Ten Hag.