Choď na obsah Choď na menu

Lionel Messi scoort tegen Angers om zijn terugkeer naar PSG te vieren

Lionel Messi vierde zijn terugkeer in de binnenlandse competitie na het WK door een doelpunt in de tweede helft te maken toen Paris Saint-Germain de voorsprong in de Ligue 1 uitbreidde tot zes punten met een 2-0 thuiszege tegen Angers. De 35-jarige had een verlengde pauze nadat hij zeven keer had gescoord tijdens het WK, dat Argentinië won door Frankrijk te verslaan na strafschoppen in de finale. Maar hij keerde een week geleden terug naar de training in Parijs en stond weer in de basisopstelling in een PSG shirts voor deze wedstrijd tegen de onderkant van de Ligue 1. Messi was van vitaal belang in de aanloop naar het eerste doelpunt en scoorde het tweede toen PSG Angers met 2-0 versloeg in het Parc des Princes.

Messi kreeg een warm welkom van het Parc des Princes-publiek en scoorde van dichtbij in de 72e minuut om Hugo Ekitike's opener in de eerste helft toe te voegen, waardoor PSG op 47 punten uit 18 wedstrijden kwam. Nadat hij in hun vorige competitiewedstrijd met 3-1 werd verslagen door titelrivaal Lens, kon Christophe Galtier Messi en Neymar terugroepen in het team voor het bezoek van de onderkant van de tafel Angers. Lens bleef tweede, maar liet twee punten liggen in een 2-2 gelijkspel in het worstelende Straatsburg, waarbij alle doelpunten voor rust werden gescoord.

Neymar dacht laat een derde doelpunt te maken, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Mbappé en Messi zullen naar verwachting dit weekend worden herenigd in de wedstrijd van zondag tegen Rennes. Het was niet het beste optreden van de koplopers, maar Messi was zijn gebruikelijke impactvolle zelf en bewees die avond het verschil te maken. "Het was de wedstrijd die we nodig hadden, met uiteindelijk drie punten. Scoren is goed voor mijn zelfvertrouwen, ik moet zo doorgaan", aldus Ekitike. Bovendien droegen Messi en zijn PSG-teamgenoten, waaronder de Braziliaanse ster Neymar, tijdens de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd voetbalshirts ter ere van wijlen Pelé.