Choď na obsah Choď na menu

Doelpunten van Raphinha en Lewandowski helpen Barcelona om Real Betis te verslaan

Doelpunten in de tweede helft van Raphinha en Robert Lewandowski zorgden woensdag voor een 2-1 overwinning bij Real Betis, toen Barcelona acht punten voorsprong had op Real Madrid aan de top van het LaLiga-klassement. De Blaugrana speelden een zeer sterke wedstrijd van start tot finish en verdienden de overwinning volledig ondanks het scoren van een laat eigen doelpunt dat de zaken een beetje ingewikkeld maakte. Betis-doelman Rui Silva maakte drie reddingen in zijn voetbalshirts om Pedri te ontkennen voordat Raphinha scoorde uit een voorzet van Alejandro Balde. De thuisploeg zat dieper en dieper, maar zakte onvermijdelijk in elkaar toen Alejandro Balde naar voren bombardeerde en een briljante voorzet speelde voor Raphinha om thuis te schieten.

Barça speelde een complete wedstrijd en scoorde de doelpunten in de tweede helft om een van de moeilijkste terreinen van Spanje met een ruime overwinning achter zich te laten. Barca's winning streak in LaLiga staat nu op vier wedstrijden en ze bouwen aan een gezonde voorsprong op Real Madrid, dat op de tweede plaats staat, dat donderdag gastheer is van Valencia en de kans krijgt om het gat te dichten. In een Barcelona shirts was Pedri de man achter de eerste kansen voor de bezoekers, maar hij werd tot drie keer toe geweigerd door Rui Silva, twee keer in de eerste helft en één keer aan het begin van de tweede periode.

Barça's tweede helft was zelfs beter dan de eerste: ze verbeterden hun sterke openingsframe en waren zelfs nog dominanter met de bal, bezetten de helft van Betis en behielden hun dreiging met constante beweging en scherpe passes. Betis kwam laat terug door een eigen doelpunt van Jules Kounde, maar Barça hield stand voor de overwinning. Net toen Xavi dacht dat zijn ploeg thuis en droog was dankzij Lewandowski's doelpunt voor 2-0, zette een nogal grillig en absoluut vermijdbaar eigen doelpunt van Kounde Barcelona onder grote druk toen het de wedstrijd probeerde uit te spelen.